LZV in Europa

Op steeds meer plekken in Europa is het tegenwoordig mogelijk om goederen te vervoeren met een LZV combinatie. Zo verzorgen wij niet alleen de Nederlandse LZV keuringen maar hebben wij eveneens de mogelijkheid om uw voertuigen te keuren voor de Duitse LZV goedkeuring.

Om te kunnen rijden met een LZV combinatie dienen de voertuigen die in de combinatie rijden voorzien te zijn van de juiste specificaties. Hierna wordt er in Nederland een RDW keuring uitgevoerd, deze keuring kan bij ons op locatie worden uitgevoerd. We hebben al vele jaren ervaring met deze RDW keuringen en helpen u dan ook graag op weg om met een LZV combinatie te gaan rijden!

Sinds kort kunt u bij ons ook terecht voor een Duitse TÜV keuring. De eisen om uw voertuigen te laten goedkeuren voor een Duitse LZV registratie verschilt niet veel van de Nederlandse uitvoering. Één groot verschil hierbij is dat er ten alle tijden een draaiproef gedaan dient te worden om te controleren of de combinatie een maximale en minimale draaicirkel kan behalen. Bouwheer Zeewolde beschikt over een draaicirkel die door de Duitse TÜV is goedgekeurd. Hierdoor zijn wij 1 van de keuringsstations die samenwerkt met de TÜV om te controleren of u aan de eisen kan voldoen.

Tot nu toe hebben we al meerdere type combinaties goed gekeurd gekregen voor Duitsland oa.:

  • Motorwagen-dolly-oplegger
  • Truck - B double oplegger – oplegger

Wij helpen u graag op weg bij het behalen van een LZV Keuring. 

Wilt u meer informatie? 
Neem dan contact op met: Frans Bouwheer
Mail Frans
Telefoon: 036 521 83 83
Gerelateerde afbeelding

Bel mij terug


Uitgelicht

Bouwheer heeft zijn eerste eigen app ontwikkeld voor zowel IOS en Android. Ondertussen verzorgen we de opbouw en het onderhoud van meer dan 3.

Lees verder


Laatste nieuws

Gemeente Zeewolde 40 Jaar


Lees verder

Nieuwsbrief European Trailer Care


Lees verder

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Lees verder

Truckfabrikanten willen super-LZV’s door heel Europa

De Europese truckfabrikanten willen graag dat er een duidelijk beleidskader komt om 25,25 meter en 32 meter lange LZV’s op brede basis in Europa in te voeren. Fabrikantenkoepel ACEA deed die oproep tijdens een evenement maandag in Brussel.
Lees verder