De historie van Bouwheer

Wat begon op 8 maart 1982

Op 8 maart 1982 is de Reparatieonderneming Bouwheer Woudenberg ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amersfoort onder nummer 24949.

De eerste klanten van Bouwheer Woudenberg waren Vermeulen Woudenberg en Welton North Sea trailers uit Europoort. Deze trailers werden op dit moment nog gerepareerd in de buitenlucht, aangezien de werkplaats aan de Laagerfseweg nog verhuurd was door mijn vader. Na enige tijd ben ik in een gedeelte van het pand van mijn vader gegaan en heb hier de werkplaats opgezet. De eerste grote investering in Woudenberg was het zetten van een houten schutting van 300 gulden. Het koste ons 6 weken bedenktijd om het hout te bestellen en uiteindelijk de schutting te zetten, zodat de schoon ingevette lagers niet meer onder het zand van de buren kwamen te zitten.

Al snel kwam ik handen te kort en werd ik na schooltijd bijgestaan door mijn zoon Gerrit, die later vast in de werkplaats kwam en zijn 1e monteurs diploma haalde. Extra hulp door mijn andere zoon Frans werd al snel hierna aangeboden. Na het tekort aan handen te hebben opgevuld waren we aan meer ruimte toe, waardoor de volledige werkplaats ter beschikking kwam en deze verhoogd werd, zodat ook trailers met luchtvering naar binnen konden. Ook werd er een rollenbank in de smeerput gemonteerd om zo ook apk-keuringen aan opleggers en aanhangwagens uit te kunnen voeren.

In 1986 is onze relatie met Schmitz trailer B.V. van start gegaan. Op dat moment bestaande uit de heer Ard Jaspers. Deze goed opgebouwde relatie houd nog steeds stand waardoor we jaarlijks meer als 2.000 opleggers afbouwen naar wensen van de eindklant. We kunnen onszelf dan ook met trots al meer dan 25 jaar Cargobull Servicepartner noemen.

We merkten omstreeks 1996 dat onze buren de vele voertuigbewegingen naar ons bedrijf niet langer accepteerden. We waren op de Laagerfseweg volledig uit onze jas gegroeid waardoor de vele opleggers stonden geparkeerd bij meerdere bevriende transportbedrijven en ook op het terrein van de Nederlandse Spoorwegen in Woudenberg. Na een uitvoerig onderzoek, samen met mijn vriend Harrie van Gemert, naar een ruimere locatie is uiteindelijk gekozen is uiteindelijk gekozen voor Zeewolde. Samen met Profile Tyre Center werd er opdracht gegeven om een Truck- en Trailer centrum te bouwen in Zeewolde. De opening van ons nieuwe bedrijfspand Zeewolde vond plaats op 26 september 1997 en zoon Wouter jr. kwam vanaf dit moment ons team versterken. Al na enkele jaren werd het pand in Zeewolde uitgebreid om zo op dezelfde locaties de RDW een keuringshal te beschikking te stellen

In 2006 trad mijn broer Rob Bouwheer in dienst van de onderneming in Zeewolde en is samen met Gerrit Bouwheer verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van ons familiebedrijf, waar inmiddels ruim 40 medewerkers/sters hun brood verdienen.

Het is een feit dat Bouwheer Zeewolde de basis heeft gelegd voor een volgende generatie.

Wout C. Bouwheer Sr.


Bel mij terug


Uitgelicht

Bouwheer heeft zijn eerste eigen app ontwikkeld voor zowel IOS en Android. Ondertussen verzorgen we de opbouw en het onderhoud van meer dan 3.

Lees verder


Laatste nieuws

Gemeente Zeewolde 40 Jaar


Lees verder

Nieuwsbrief European Trailer Care


Lees verder

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Lees verder

Truckfabrikanten willen super-LZV’s door heel Europa

De Europese truckfabrikanten willen graag dat er een duidelijk beleidskader komt om 25,25 meter en 32 meter lange LZV’s op brede basis in Europa in te voeren. Fabrikantenkoepel ACEA deed die oproep tijdens een evenement maandag in Brussel.
Lees verder